Ga naar de inhoud

Iontoforese is een pijnbehandeling waarbij de pijnmedicatie met een iontoforese apparaat en elektroden pleisters, via de huid wordt toegediend. Als één van de weinigen kunnen wij u van verschillende merken en maten elektroden voorzien.

Iontoforese pijnbehandeling voor pijnverlichting met Dupel elektroden
iontoforese_IOGEL_elektrode_small
Iontoforese pijnbehandeling voor pijnverlichting met Optima elektroden

Iontoforese, hoe werkt het?

Iontoforese leent zich uitermate voor de behandeling van neuropatische (zenuw)pijn, lage rugpijn en sportblessures. De behandeling vindt, met tussenpozen van ongeveer een week, 5 tot 10 keer plaats in uw ziekenhuis of pijnpoli. Bij iontoforese wordt pijnmedicatie via de huid toegediend. Er komen geen naalden aan te pas omdat electroforese, veroorzaakt door het iontoforese apparaat dat gebruik maakt van zwakke stroom, het mogelijk maakt de medicatie via elektroden toe te dienen.

Verschillende soorten elektroden maken het mogelijk de iontoforese behandeling heel precies op de pijnklacht toe te spitsen. Het pijnmedicijn wordt zo dicht mogelijk bij het aangedane lichaamsdeel gebracht, waarbij het belangrijk is dat het juiste formaat elektrode met de juiste dosering wordt gebruikt. Medical Discovery biedt 4 maten Dupel, 3 Optima en 3 maten IOGEL elektroden van 1,5 t/m 4 cc, omdat wij het belangrijk vinden dat de pijnpatiënt op de juiste wijze bediend wordt.

Op zoek naar pijnverlichting vanuit huis? Dan verwijzen wij u graag naar onze webshop Thuispijnvrij.nl